Ispiti za zvanje sudije treće kategorije

12/22/2009

Ispiti za zvanje sudije treće kategorije

Zvanje sudije se stiče putem ispita. Program za polaganje ispita je jedinstven za teritoriju Republike Srbije i Udruženja, koga utvrđuje udruženje - škola za fudbalske sudije.

Ispit za sudiju može polagati kandidat koji nije mlađi od 16 godina i stariji od 26 godina u vreme prijave za ispit. Kandidat za sudiju mora biti primernog vladanja, postojanih moralno - sportskih i karakternih osobina, disciplinovan, hrabar i pravičan. Pripremu kandidata za ispit sprovode opštinska i gradska udruženja sudija po programu škole za fudbalske sudije.

Ispit se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela. Teorijski deo ispita se sastoji u proveri teorijskog znanja iz Pravila igre i propisa FSS, koji se odnose na Pravila i obaveze u vezi sa organizacijom i sprovođenjem fudbalskih takmičenja. Teorijski deo se sastoji obradom testa koji sadrži 20 pitanja i traje 60 minuta. Kandidat koji od ovg broja pitanja ne bude ima 16 tačnih odgovora, nije položio ispit i ne poziva se na usmeni deo ispita.Практични део испита се састоји у провери практичног знања у суђењу утакмица пред комисијом, коју образује орган надлежног удружења судија. Praktični deo ispita se sastoji u proveri praktičnog znanja u suđenju utakmica pred komisijom, koju obrazuje organ nadležnog udruženja sudija. Ispizna komisija vodi zapisnik o ispitu.

2 Comments Add your own

  • 1. BOBAN  |  07/11,2013

    POSTOVANI, POTREBNI SU MI RESENI TESTOVI TA FUDBALSKE DELEGATE NISKE ZONE, AKO STE U MOGUCNOSTI POSALJITE MI NA E-MAIL. pOTREBNI SU MI TESTOVI RADI POLAGANJA I UVEZBAVANJA NA SEMINARU KOJI PREDSTOJI U AVGUSTU 2013. uNAPRED ZAHVALAN

  • 2. generic  |  10/31,2016

    Hello!

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds