Pravilo 7 - Trajanje utakmice

11/03/2009

Pravilo 7 – Trajane utakmice

Delovi igre

            Utakmica se sastoji iz dva dela, svaki po 45 minuta, izuzev ukoliko drugačije nije uzajamno dogovoreno između sudije i obe ekipe učesnice. Svaka saglasnost koja se odnosi na promenu trajanja utakmice mora iperativno biti ostvarena pre početka utakmice i u skladu sa pravilima takmičenja.

Poluvreme

            Igrači imaju pravo na odmor između dva dela utakmice. Odmor u poluvremenu ne treba da pređe 15 minuta. Pravila takmičenja mora da utvrde trajanje odmora u poluvremenu. Trajanje odmora između dva dela utakmice može se menjati samo uz saglasnost sudije.

Nadoknada izgubljenog vremena

            Svaki deo će se produžiti da bi se nadoknadilo izgubljeno vreme zbog zamene igrača, procene povreda igrača, iznošenja povređenih igrača sa terena za igru, manevra koji imaju za cilj namerno gubljenje vremena, bilo kog drugog uzroka. Nadoknada izgubljenog vremena je u diskrecionom pravu sudije.

Kazneni udarac

            Ako kazneni udarac treba da bude izveden ili ponovo izveden, trajanje svakog dela treba da bude produženo da bi se dozvolilo izvršenje.

Trajno prekinuta utakmica

            Utakmica trajno prekinuta pre isteka regilarnog vremena, ponovo će se odigrati izuzev ukoliko pravilima o takmičenjima nije drugačije rešeno.

Pokazivanje dodatnog dozvoljenog vremena

            Četvrte sudije su upozorene da, prema instrukcijamasudije, minimum dodatnog odobrenog vremena na kraju svakog poluvremena treba isključivo pokazati na kraju poslednjeg minuta svakog poluvremena.

2 Comments Add your own

  • 1. probniblogepo  |  11/03,2009

    Dosadna utakmica moze trajati celu vecnost :)

  • 2. gordanaepo1108  |  11/03,2009

    Lepo opisano.......

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds